pixel

Google maps kort på hjemmesideEt kort der viser butiksadressen, hovedkontoret eller lignende er for mange virksomheder en vigtig del af hjemmesiden. Historisk set har man kunne gøre brug af Google Maps kort på din hjemmeside helt gratis og gnidningsfrit. Men nu om dage kræver Google at man skal tilmelde sit betalingskort, såfremt man ønsker at gøre brug af deres Google Maps API (eller deres andre API’er for den sags skyld). Mange hjemmeside-systemer og temaer er bygget op omkring API-funktionen, der henter kort-dataen fra Google, hvilket betyder at mange nu er bekymrede for at skulle betale for denne ellers simple service som Google stiller til rådighed. Men der er faktisk en løsning på dette som er helt gratis og indebærer de samme muligheder som du er vant til.

Integrer Google Maps kort på din hjemmeside, helt gratis

I stedet for at gøre brug af API’et fra Google, kan du som en helt gratis og alternativ løsning indlejre et kort fra Google Maps. Sådan gør du:

  1. Søg på adressen inde på Google Maps
  2. Tryk på ‘Del’
  3. Tryk på ‘Integrer kort’
  4. Kopier HTML-koden fra Google Maps over på din hjemmeside

Se, forholdvist simpelt for de fleste og en god måde at komme udenom betalingsmuren på. Google Maps API’et er i høj grad lavet til mere avancerede løsninger hvor man bygger større systemer op til at gøre brug af Googles kort-data. Men når du bare viser et kort med en adresse på din hjemmeside, er det slet ikke nødvendigt.

Såfremt du ønsker at kortet på din hjemmeside skal fylde hele bredden, kan du i HTML-koden fra Google ændre width til 100%.